'Rosu' si de la capat?

Data publicarii: Astazi, 05-04-2011 | Bursa




Marcel Murgoci (Estinvest) spune ca avem numai o corectie tehnica, tendinta de apreciere urmand sa se reia pana la perioada ex-dividend.

Motorul este asigurat de mirajul randamentelor pe SIF-uri

Saptamana de tranzactionare a inceput ieri la Bursa de Valori Bucuresti cu o sedinta corectiva, pe fondul unui rulaj al pietei regular de 24,76 milioane lei. "Inca de vineri s-a manifestat aceasta tendinta. Este vorba despre o corectie tehnica, ce nu are legatura cu ceea ce se intampla afara", a declarat pentru Curierul National Marcel Murgoci, director de tranzactionare la SSIF Estinvest Focsani, adaugand ca ar fi fost "anormal" si "nesanatos" ca piata sa continue pe acelasi parcurs de crestere accelerata.

Evolutia intraday de la Bucuresti a fost usor divergenta fata de cea a burselor europene. Astfel, daca indicii reprezentativi de la Londra, Paris si Frankfurt au avut un debut ezitant, cei de la BVB au deschis in zona nivelurilor de referinta pentru a intra in declin abia la finalul primei ore de tranzactionare. Daca pietele europene au ramas in stagnare, iar Bursa de la New York a deschis pe nivelul de referinta de la sfarsitul saptamanii precedente, deprecierea s-a accentuat la Bucuresti, unde indicii au inchis pe minimele zilei. Indicii BET si BET-C au pierdut 0,78% si, respectiv 0,80%, in timp ce indicele financiar BET-FI a suferit o scadere de 1,89%, pana la nivelul de 26.508,87 puncte.

Mai exista oportunitati pe SIF-uri?

Marcel Murgoci spune ca aceasta corectie a fost determinata de incheierea perioadei in care societatile de investitii financiare puteau veni cu propuneri care sa suplimenteze dividendele. "Piata a crescut in ideea unui randament mare, dar se acumula si pentru castigarea mai multor drepturi de vot in cadrul adunarilor generale ale actionarilor", a spus brokerul de la Estinvest. El crede ca suntem pe un parcurs corectiv ce ar putea continua chiar si in sedinta de azi, urmand ca tendinta de apreciere sa e reia si sa se mentina pana in preajma desfasurarii AGA la cele cinci societati de investitii financiare. Volumele din sesiunile de corectie sunt sub media perioadei, ceea ce arata ca nu avem un semnal clar de vanzare. Murgoci spune ca acum sunt marcari de profituri din partea celor care au acumulat in sedintele anterioare si evolutia ulterioara a pietei depinde de cat de mult vor vinde acestia.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: